Image Map
Image Map


22. 2. - Registrace otevřeny!

čtvrtek 19. února 2015

Plebejci



Charakteristika
Dali by se označit za dělnickou třídu Britského impéria. Přesto, že nejsou na výši, spadají pod tažnou sílu. Bez plebejců by nebylo komu vládnout. Být plebejcem, to nikdy neznamenalo mít volnost a svobodu. Ne, vždy je kontrolovala vládnoucí vrstva mágů, kteří jim určovali disciplínu, vymezovali zákony a jak rádi sami říkají „udržovali je naživu“. Již od počátků věků plebejcům koloval strach z mágů v žilách. Byli jim podrobeni, vydáni na milost a nemilost, stejně jako jejich démonům, co otročili v jejich službách. Strach se někdy změnil v prudkou nenávist, která zapříčinila pád velkých říší. Nakonec ale jejich poslušnost byla vždy vydobyta nazpět a trest? Ten byl o to horší.

Je jasné, proč nic plebejci nedělají. Nic nevědí. Veškerá učiva, veškeré informace, to vše je jim podsouváno kouzelníky, a jakékoliv velké činy plebejců jsou zapomenuty v prachu. Udržováni ve strachu se neodváží pozvednout hlavu. Ne teď. Ne tady. Kdysi? Možná.

Magické nadání
Zdá se ti jako hloupost, že i prostý plebejec může být magicky nadán? Omyl. Vždy po nějaké době země nasaje magii a lidé si proti ní pěstují imunitu. V tuto chvíli se po Londýně potuluje pár desítek takových, kteří prohlédnou iluze až na sedmou rovinu, vidí aury magických předmětů a jsou schopni se ubránit i silným kouzlům. Schopnosti můžou být různé. Někdo vidí magii, někdo ji slyší. Někdo cítí, jiný je proti ní zabezpečen. Povětšinou se na takové schopnosti přijde náhodou, leckdy při útoku démona. Není dán věk, kdy se tato schopnost probudí, u někoho to může začít v pěti letech, stejně jako u jiného v osmnácti.

Odboj
Prostí občané Londýna, kteří se drží v utajení za jediným účelem. Svrhnout vládnoucí třídu kouzelníků, využít jejich zbraně proti nim samotným a odprostit se nadobro od světa démonů. Vůdcem je starý pan Pennyfeather, který vede krámek s výtvarnými potřebami, kde se jeho skupinka demonstrantů schází.

Všichni členové Odboje vykazují odolnost proti magickým útokům, prohlédnutí iluze či jiné schopnosti. Povětšinu skupiny tvoří čerstvě dospělí, kteří se už jako děti přidali k bojkotování mágů. Obvykle z důvodu toho, že byli chyceni při nějakém zločinu vůči nim. Jedná se o malou skupinku, která se snaží zničit mágy například krádežemi cenných artefaktů, požáry nebo atentáty na významné členy vlády.

Slabiny
Dalo by se říci, že lidské pokolení je jedno z těch nejslabších. Je tomu pravda, ačkoliv pár lidí si již dokázalo vypěstovat v různých fázích imunitu vůči kouzlům a tak je slabší i silnější kouzlo nezpopelní na posezení. O to větší překvapení je, když se zvednou, oklepou a nakonec zabijou oni tebe. Přesto je však možné, že je démon zpacifikuje a zabije, stejně jako oheň, pád ze střechy či cokoliv jiného. Fyzické útoky přežívají jen ztěžka a jsou tou nejlepší zbraní.