Image Map
Image Map


22. 2. - Registrace otevřeny!

čtvrtek 19. února 2015

Osobnosti

Každý je zná. Z novin, z doslechu, od vidění... Nebo proto, že se s nimi běžně setkává na chodbách Whitehallu. Jsou to osobnosti, které vedou Londýnskou metropoli a formují ji k obrazu svému. Ti, o kterých se píše. Ti, kteřích by se měli plebejci bát. Ti, kteří by, dle Odboje, měli být odstraněni z cesty.

Rupert Deveraux – předseda vlády
Devereaux je velmi charismatický, brilantní řečník, a skutečně mazaný politik. Možná se to nezdá, ale tento muž je výborný manipulátor, díky čemuž zůstává dlouhodobě u  moci, aniž by ho někdo podezříval. Rád nenápadně poštvává proti sobě své oblíbence, sledujíce přitom jak se snaží jeden druhému podkopat nohy. Miluje divadlo a obzvláště má v oblibě dvorního scénáristu a spisovatele Quentina Makepeace. Jeho oblíbenou pochoutkou jsou slavičí jazýčky. Po většinou chodí v doprovodu ifrítky, která na sebe často bere podobu modrého egyptského šakala. Proslýchá se, že na její spoutání bylo povoláno pět mágů.

Carl Mortensen – ministr vnitra
Mortensen je muž na svém místě. Miluje řízení všeho druhu a rád by nechal vyvolat válku, kterou by sám ukončil jako hrdina. Je velkým oblíbencem dam, stejně jako schopným politikem, kterému jde ruku v ruce obratnost a lehce podlézavé vystupování. Dokáže zalichotit v patřičnou chvíli a netají se touhou po otevřenému boji. Má rád krásné ženy, které může ovládat, dobré pití a klasickou hudbu. Jeho otrokem je překrásná džina jménem Queezle.

Jessica Whitwell – ministryně státní bezpečnosti
Whitwellová je od pohledu mrcha. Hubená postarší žena, děsivá od pohledu. Však je také považována za jednu z nejlepších kouzelnic své doby, kdo by se jí nebál? Byl by blázen. Je známá rychlým a pohotovým rozhodováním, ochotná jít i přes mrtvoly, když to přinese zisk pro vládu a hlavně pro ní. Je o ní známo, že se otevřeně nenávidí s Henrym Duvallem, prezidentem Noční policie. Je vysoko v žebříčku přízně samotného předsedy vlády, nenechává nic náhodě a pokud by se mělo jejím postavením otřást? Jedná ihned. Je minimalistická a dává přednost chromu a sklu. Jejím nejoblíbenějším otrokem je džin Shubit, který na sebe bere podobu velkého medvěda grizzlyho.

Henry Duvall – prezident Noční policie
Duvall je považován za velmi nebezpečného muže, který jde po své kořisti do jejího úmoru. Jako náčelník Noční policie je též vlkodlakem, jedním z mála, kteří ovládají magii. Vládne velkou silou a je schopný na každého svého protivníka nalézt nějakou špinavost. A pokud žádná není? Klidně si něco vymyslí sám. Je znám svou otevřenou nenávistí vůči Jessice Whitwell, nejraději by se dosadil na její pozici. V tom mu ale překáží přízeň předsedy vlády k ní. Rád nařizuje ostatním, poukazuje na jejich nedostatečné výsledky. Není neobvyklé, že se ve vzteku přemění na vlkodlaka.

Helen Malbindiministryně informací
Malbindiová je poměrně velkou neznámou, co se týká výrazných charakterových vlastností. Na to, že vede ministerstvo informací, nerada vystupuje před veřejností. Pokud jí někdo tlačí do názoru a rozhodnutí, umí být neskutečně hysterická a v onu chvíli křičí na všechny a všechno. Před ostatními ministry se snaží hrát silnou a neochvějnou, ale její ustrašený pohled každý rychle prokoukne. Pro své postavení je schopná udělat cokoliv, nebojí se ani zajít k nekalostem. Je jedním z nejslabších článků vlády a pravděpodobně se moc dlouho v čele neudrží. Kdo bude ten, kdo ji odstraní z cesty?

Julius Tallow – vedoucí oddělení vnitřních záležitostí
Tallow je jednoduše packal, ulhaný až hanba. Své chyby rád svádí na ostatní, kde komu se snaží vlichotit do přízně a ke svým podřízeným se chová s laskavostí jenom pokud od nich něco potřebuje nebo se jim něco podaří. Jinak se vozí po ostatních ve snaze dokázat, že je schopný a stejný jako výše postavení mágové. Není tomu tak. Přivlastňuje si zásluhy ostatních, lže do očí a věří tomu, že jako mágovi mu projde kdejaká věc. Nesnáší plebejce, považuje je za parazity a rád je trestá svými démony. Zvláštností je odstín jeho kůže, která má silný pomerančový nádech. Proslýchá se, že kdysi zpackal kouzlo a to se mu krutě vymstilo. Jeho démonem je džin jménem Nemiades, který na sebe bere podobu zelené opice.

Šolto Pinn – obchodník, majitel Pinnova starožitnictví
Pinn je nejznámějším sběratelem a obchodníkem s magickým zbožím široko daleko. Pokud někdo hledá opravdu cenné a pravé kousky, pak ví, že jedině u Pinna je může získat, samozřejmě za tučnou sumičku. Specializuje se především na historické kousky, amulety, hole a jiné podobné magické nástroje. Chodí o holi. Na rozdíl od zbylých mágů nenosí čočky, ale monokl na jedno oko, který nikdy neodkládá z dosahu. Po ruce má za každých okolností svého foliota Simpkina.

Quentin Makepeace – dramatik
Makepeace je znám pro svou zálibu v kýčovitých provedeních svých dramatických her. Miluje ohlasy, miluje publikum a i když to o sobě netvrdí, je rád středem pozornosti. Není proto divné, že je velmi důvěrným přítelem a rádcem samotného předsedy vlády, Ruperta Deverauxe. Dobrosrdečný, ukázkově veselý a nápaditý postarší muž, co nenápadně tahá za nitky. Rád nosí pestrobarevné oblečení a v klopě saka si neodpustí barevnou květinu. Jeho slabostí je sklenička dobrého vína a doutník.

William Gladstonebývalý předseda vlády
Gladstone je velmi významnou osobností v historii Britského impéria a samotného magického světa. Je považován za jednoho z nejlepších mágů, kteří chodili po Zemi a ne nadarmo dosáhl sedmé úrovně jako skutečně jeden z mála. Je znám pro svůj silný charakter a magické nadání, kdy za ním stála celá armáda z džinů a ifrítů, kteří zbořily hradby Prahy. Gladstone dobyl snad každou mocnou civilizaci a podrobil ji Británii. Jeho hrobka leží hluboko ve Westminsterském opatství, chráněná kletbami ničivého rázu. Přesto se již několik lidí pokusilo vykrást jeho hrob za účelem získání magických předmětů nedozírné ceny. Jedním z nich je Gladstoneova hůl, nejmocnější zbraň vůbec.