Image Map
Image Map


22. 2. - Registrace otevřeny!

sobota 21. února 2015

Důležitá místa

Snad ses neztratil? Nebo ano? Pak v tomhle městě vážně dlouho nepřežiješ. A ne, ta mapa ti nebude k ničemu platná. Pokud tu chceš žít a dokonce přežít nástrahy okolí, měl bys tu znát pár vztyčných bodů. A tím není myšlena každá socha v okolí. Hodně štěstí, pokud si je chceš všechny zapamatovat. Nechceš-li vypadat jako turista, pak ti poradím, bez kterých míst se tu neobejdeš.
Ať už jsi nedávno přijel, nebo tu již dlouhá léta bydlíš, jsou věci, bez kterých nemůžeš udělat krok. Třeba jako neznat místa, ve kterých se pohybuješ. Ať už jsi mág nebo plebejec, démon či člen Noční policie, jsou tu nezbytné informace, které si radši dobře zapamatuj. Chybný krok? A než bys řekl švec, ocitneš se ve vězení. Ptáš se mě kde? S tebou to bude vážně těžké...

MÍSTA

Chodby Whitehallu
Místo, kde se mágové cítí jako ryby ve vodě. Kde ovládají svět, kontrolují činnost země a plebejců, tváří se jako pánové všechno. Místa zapovězená obyčejným plebejcům, jen pouhých pár vyvolených se zde může procházet za dohledu členů ochranky. Zde pracuje prakticky každý mág, potkává se zde s představiteli britského impéria, šplhá po kariérním žebříčku. Zde je nejvíce cítit hmatatelná touha podkopat všem nohy a dosáhnout nejvyššího uznání. Práce zde zajišťuje jak pozornost chtěnou, tak tu nechtěnou, která obvykle končí pobouřením a ohrnutým nosem. Pod Whitehall spadají veškeré vládní složky a tak na chodbách div nezakopnete jak o ministry, tak o členy Noční policie. Velký rybník? Hodně ryb.

Ministerský sál
Zapovězený sál pro obyčejné mágy. Ne, ten, kdo sem touží vejít, musí být něco víc než jen poslíček nebo malý zanedbatelný vedoucí oddělení, který je snadno nahraditelný jako… pero. Nebo šotek, pokud je lepší toto přirovnání. Právě zde se vydávají zákony pro veškeré obyvatelstvo, plánují se akce, strategie, taktizuje se ve válkách. Kde sedí předseda vlády? Poznáš to snadno, to pozlacené křeslo je jeho. Přesto zde panuje rovnocennost, což má dokazovat kulatý stůl, ačkoliv toto není Artušovská doba. Rozhodně ne, hlavní slovo má pan Deveraux a pokud ten si usmyslí, že je čas na přestávku? Nikdo se neodváží zaprotestovat. I tak můžeš býti dosti smělý na to, aby ses sem jednoho dne dostal. Třeba právě jako ministr, nepostradatelná ruka pana předsedy.

Trezor
Ach ano, i vláda má svůj trezor plný tajemství, které by obyčejné smrtelníky vyděsilo k smrti. Nebo také nalákalo k tomu, aby cennosti z něj byly ukradeny. Pokud však máš takové úmysly, musím tě varovat. Trezor, za kterým se schovávají ty největší poklady celého impéria je střežen velmi krutou Morovou ránou, která ti poleptá kůži, než nakonec z tebe maso sleze jako při obírání. A pokud nechceš, aby z tebe zbyly jen kosti, které se stejně roztečou po podlaze a vypaří do prostoru? Nebudeš pokoušet osud bez povolení. Na tuhle ránu jsou leckteří mágové krátcí. A navíc… nejsou hloupí. Cení si svého života.

Westminsterské opatství


Gladstoneova hrobka
Opředená tajemstvím, historií a úctou. Přesto však velmi lákavým cílem pro zloděje, kteří touží se dostat dovnitř a odnést si poklady, které zde Gladstone ukryl před svojí smrtí. Snad nejsi takový hlupák, abys tam šel a daroval svůj život tomu, kdo ji hlídá. Nebo snad ano? Pak tě musím varovat. Hrobka je střežená více než jen jednou Morovou ránou, co tě zničí na kusy. Ano, dá se obejít. Ale to, co tam čeká? To, co je uvnitř, napůl šílené, napůl při smyslech? Probudíš to a je s tebou ámen. Pamatuj na má slova. A pokud na ně nebudeš hledět, nebuď hlupák a přečti si aspoň upozornění na místu Gladstoneova posledního odpočinku.

Vězení Toweru
Nikdo si nepřeje zde skončit. Tower si svou pověst vede již několik staletí a ani v 21. století neubývá na jeho síle, temnotě a děsivosti, s jakým se tyčí nad ostatními budovami. Ať jsi plebejec, mág nebo démon, bylo by snad pro tebe lepší zemřít, než zde být vyslýchán. Kruté metody, to se tu traduje a s Jessicou Whitwell v čele Státní bezpečnosti a Henrym Duvallem jakožto náčelníkem Noční policie? Budeš toužit po tom, abys je nikdy nepotkal. Štěstí nepřeje každému. Temné místo hlídané Uttuku, druhem džina, který je osvědčenou hlídkou. A horkou hladových Horel, co se ti budou sápat po nohách a mučit tě. Z tohohle místa se jen tak nedostaneš. Takže… buď kápni božskou, nebo se připrav na nejhorší dny tvého života.

Podzemní chodby
Pokud sis myslel, že pod zemí žádná cesta nevede? Omyl, sladký, přesto krutý omyl. Podzemní chodby jsou oblíbeným místem pro Noční policii. Zkratka, která vede prakticky kamkoliv. Z jednoho konce města na druhý se dostaneš rychleji, než bys čekal. Kdo se tu vyzná, ten se tu neztratí. I tak ale můžeš zakopnout o kostru člověka, kterého zahnal osud do temných míst, ze kterých pro něj nebylo úniku. Otázkou je, zda ty to zvládneš. A pokud ano… jaký je důvod tvého útěku?

Náměstí
Jedno z nejrušnějších míst v celém Londýně. Kamkoliv se hneš, jakoukoliv uličkou projdeš, pokaždé se dostaneš na nějaké náměstí, kde se tyčí socha Gladstoneova nebo Nelsonova. Na každém z náměstí se usídlili drobní obchodníci se stánky, kteří nabízejí poslední novinky od mágů, samozřejmě pod licencí. Noční policie obchází kolem a chytá zloděje, kteří si myslí, že jim nějaký ten levný artefakt pomůže. Turisti zde cvakají aparáty, vybírají si dárky ze zájezdu pro příbuzné a marně se rozvzpomínají na data jejich narození, zatímco se přehrabují v miskách s kameny a prarůznými talismany. Ale i zde se najde něco víc než jen levné cetky. Stánky, do kterých se zvou návštěvníci po jednom, hlídané a plné tajemství. Zde, na náměstí, pořídíš naprosto všechno. Od bylinek, které zaženou démona, přes lektvary, co ti mají dodat na přitažlivosti, až po talismany, co tě ochrání před napadením a kletbami a nebo ti jenom přinesou štěstí. Ovšem záleží na tobě. Věříš tomu? Nebo jsou tyhle věci jenom ozdůbkami na hraní pro malé děti?

Starožitnosti Šolto Pinna
Pokud hledáš nějakou vzácnost s magickými vlastnostmi, pak je jediné místo, kam zavítáš. Ne, Černý trh to skutečně není, pokud netoužíš, aby tě sebrala hlídka Noční policie. Tím místem je obchod se starožitnostmi Šolto Pinna, mága, který dokáže sehnat prakticky cokoliv, pokud to bylo vyrobeno a znovu objeveno. Kdo ví, kde vzal svoje kontakty, to ti nikdy neprozradí. Přeci jen je to obchodní tajemství, no ne? Ale ať už pokukuješ po novém silném talismanu nebo si chceš jen pořídit pěknou vycházkovou hůl? Šolto je tvůj člověk.

Výtvarné potřeby
Plno štětců, spousta pláten a barev a prakticky žádní zákazníci. Důvod je prostý. Výtvarné potřeby jsou jen zástěrkou pro tajnou organizaci, která mágům dělá vrásky a rádi by ji smazali z povrchu zemského. Odboj, skupina plebejců, kteří se rozhodli podrývat vládní třídu mágů, atakují je a kradou jejich cennosti, aby je mohli užít proti nim samotným. Zde plánují útoky pod vedením starého pana Pennyfeathera, který je rozhodnutý se mágům pomstít. Nic pro ně není prakticky nemožné, kdo ví, zda je to známka hrdinské revoluce nebo hlouposti. Odboj se každou chvilku rozrůstá o něco víc, ale pamatuj, musíš zůstat v utajení pokud chceš přežít. A to platí na obou stranách.


Knihovna
Velká budova, která v sobě skrývá na tisíce a tisíce titulů. A možná, že i to je málo. Budova chráněná prověrkou a jen povolaným je dovnitř umožněn vstup. Žádný plebejec bez průkazu od mága se sem nedostane. Proč? Jsou tu knihy, co jim nejsou určeny. Knihy, které znamenají poznání a to je jim odpíráno. Ptáš se z jakého důvodu? Plebejci nemají nic vědět. Neznalost sice neomlouvá ale v tomto případě je více než vítaná. Mágové mohou neznalé nešťastníky ovládat, jsou jim vydáni napospas milosti. Ale pokud jsi chytrý a víš jak na to? Dostaneš se sem. A získáš nepředstavitelné znalosti včetně těch, které oslabují mágy. Vědění. Klíč k úspěchu.

Hospoda Slug and Lettuce

Místo, kde se scházejí jak plebejci, tak mágové. Oblíbené centrum pro jednu, dvě skleničky průměrného piva nebo dobrého oběda či večeře. Vyhlášený to podnik, který je známý pro svůj přívětivý krb, kde si může odpočinout každý. Navíc nikdy nevíš, zda tu potkáš nějakého učence, co se rozhodne ti převrátit život vzhůru nohama. Co ty víš, třeba tě požádá, abys pro něj něco ukradl. Třeba nějaký magický artefakt. Pokud sis myslel, že pikle se kují pouze ve Whitehallu nebo v Odboji, pak tě zklamu. Intrikuje se všude. Právě i na tomto místě, které se zdá pro ostatní tak bezpečné.

Divadlo
Království Quentina Makepeace. Červený koberec na zemi, do kterého se zaboříš až po kotníky. Na stěnách zlaté výjevy z jeho her, které předseda vlády tolik miluje. Všude plno svící, sochy… Na to, jaká to má být perla Londýna je to tu více než kýčovité. Přesto je zde pokaždé vyprodáno, každé představení naplněné nedočkavými mágy, kteří milují sladké hlouposti v podobě lásky džina k plaché dobrodružné plebejce. Nebo něco na ten způsob. Někteří mágové taková představení zavrhují, vzbuzují klamný dojem v plebejcích, kterým jsou vyhraněná jistá místa i zde. Ne však přímo po boku mágů. Ovšem divadlo bude stát ještě hodně dlouho. Šlo by ke dnu leda přes mrtvolu předsedy vlády.

Tohle je jenom pár míst, kam se můžeš zatoulat. Neboj, jistě se neztratíš. A pokud ano? No... pak jsi v průšvihu ty sám...