Image Map
Image Map


22. 2. - Registrace otevřeny!

úterý 17. února 2015

Děj příběhu


Temný Londýn 21. století. Deštivo, nebe často zatažené temnými mraky, které schovávají věžičky těch nejvyšších budov. Na ulicích vyřvávají kolportéři, že Timesy jsou k dostání za pár centů. Náměstí se stala rušnými centry pro obchod, tržiště jsou přeplněná drobnými stánky se zbožím, za které turisté tak rádi utrácejí své dovolenkové peníze. Trafalgar square je přeplněné hlučnými návštěvníky z cizích zemí, kteří si pořizují fotografie v blízkosti Nelsonovy sochy. Sem tam se v pozadí mihne uniformovaný policista, který hlídá případné zloděje. Nic tak výjimečného, jak by se mohlo na první pohled zdát… Nebo ne?

Současnost je kapku jiná, než by si jeden myslel. Kouzla, magie, to vše není pouhou výhrou fantazie, která žije v pohádkovém světě. Tohle je realita. Skutečný svět, kde se pohybují mágové a démoni a vlkodlaci. Skutečně tomu tak je. Možná, že tvůj nejbližší přítel něco tají. Možná je lepší nevědět co. Moc otázek? Moc podezření.

Britské impérium je již prakticky 150 let tou nejsilnější velmocí široko daleko. Je těžké se mu vyrovnat. I jediný protivník, Praha, byl již dávno rozprášen v niveč a zmizel pohřbený pod vzpomínkami na šťastnější časy. Všichni ví, že kouzla existují. Vědí to po celém světě a pro nikoho to není neznámá záležitost. Magie doslova jiskří na každém kroku. A ty se můžeš stát součástí toho všeho.Ostatně snad všichni si rádi připomínají slavného Williama Gladstonea, který pomohl impériu k vítězství. Opěvují ho, nosí k jeho sochám, které jsou na každém rohu, květiny. Vítězství, kterým se chlubí celý Londýn.

K životu zde nepotřebuješ internet nebo mobilní telefon. Zapomeň, že něco takového existuje. Práci a komunikaci zde obstarávají démoni. Stačí se rozhlédnout po nebi, jistě zříš nějakého šotka, jak letí s obálkou, aby vyřídil pánovu korespondenci. Počítače jsou neznámým pojmem, jediné, co existuje, je pevná linka. Jinak? Démoni. Vyfásnout práci pochůzkáře? To si do životopisu ani jeden nenapíše. Hledáš-li nějakou věc, pak ručně. Prohrabávat se spisy, kartotékami, které jsou přeplněné až k prasknutí? Ano, to je na tobě. Na tohle se ti démon z hluboka vykašle, i když mu pohrozíš Rozpálenými svorkami. Přeci jenom mají dělat velkolepé věci, vytvářet divy světa.  Ne se hrabat v šuplíku a hledat tužku číslo tři.

Mágové ovládají svět. Někde je nenávidí, jinde zbožňují. V Londýně? Trpí, ale pokud vše funguje a země je zabezpečená, nikdo se nahlas neozve. Proč? Strach z trestu je příliš velký. Mágům stoupla jejich moc do hlavy. Opájejí se jí, rochní, libují. I přes to, že jsou oddáni své práci, nesnesou jakékoliv připomínky. Stali se velmi vynalézavými, co se trestání týče a proto se nejeden plebejec má na pozoru, stejně jako démon. Většina mágů pohrdá plebejci, ačkoliv ti tvoří tažnou sílu celé země. Bez plebejců by nebylo komu vládnout a ačkoliv si to mágové uvědomují, nejednají tak. Není tedy neobvyklé, že bylo podniknuto několik útoků jak na plebejce, tak na mágy samotné z řad obyčejného lidu. Sejde z očí? Sejde z mysli. To platí na obou stranách.

Démoni, duchové z Onoho světa, naopak nesnášejí mágy. Drží je tady na Zemi, kde jejich esence slábne. Jsou nuceni na sebe brát podobu, zákony jsou holt zákony a magii jeden neobejde. Častokrát jsou proto protivní, hledají jakoukoliv chybičku ve vyvolání, chybně nakreslený pentagram, nesprávně vyřčenou slabiku. Dokáží si najít skutečně nejmenší detail, otlouct ho o nos a pak buď prchnout nebo potrestat mága. Tím, že ho pravděpodobně sní. Nebo pěkně ohne přes koleno a naseká na zadek, každý démon je jedinečný. Často mezi sebou bojují, aby si dokázali dávno zapomenuté časy, vytahují se jeden před druhým, až to zní jako sjezd starých známých celebrit. Přesto jsou ochotni pro svého pána zariskovat svůj krk a vlastní esenci a odměnou? Tou jim možná bude propuštění zpět na Onen svět.

Vcházíš do míst, kde doslova zakopáváš o intrikující mágy, co si dělají zálusk na lepší místo na výslunní. Tajnůstkáři, kteří v každém vidí nepřítele. A přesto svým způsobem touží po porozumění, po lásce, po obdivu. Proplétáš se uličkami plnými démonů, kteří plní rozkazy svých pánů, často neradi, trpící pod bičem, jenž jim může rozpoltit esenci vedví. Možná na tebe někde číhá i ten tvůj, odhodlaný tě zabít. Slýcháváš pláč a nářky, stejně jako zlostné kletby od prostého lidu, plebejců, kteří se nevzmůžou na nic. Přesto je tu jedna frakce, jedna drobná organizace, která si říká Odboj. Plebejci se schopnostmi, kteří jim mágové závidí. Vždy po několika staletí se to stává, město nasákne magií a v lidech začne sílit imunita proti kouzlům. Někteří prohlédnou magii, někteří jsou na ni odolní. Možností je spousta, ostatně se říká, že nic není nemožné.

Otázkou je, ke které straně se přidáš ty. Jsi mág toužící po lepším postavení nebo chceš pomoci plebejcům k právům a soucítíš s nimi? Nebo jen toužíš svrhnout svého mistra do zapomění, abys mohl nastoupit na jeho místo? Jsi démon, jehož esence je oslabována zemí a přesto plníš rozkazy svého pána, abys přežil a byl poslán zpět na Onen svět? Možná jen vychytrale čekáš, až udělá hloupost. Až zkazí jedno slůvko a ty ho budeš moci zblajznout na posezení. Nebo jsi plebejec odhodlaný bránit svou rodinu, své přátelé a povstaneš proti mágům a jejich otrokům? Budeš členem pomalu narůstající revoluce? Či snad vlkodlakem, který udržuje pořádek v ulicích Londýna a chytá nebezpečné zloděje a atentátníky? Jsi statečný? Máš dost odvahy tu přežít? Zapoj se do boje o moc. Zajisti lepší zítřky. A pak? Pak jen přistup blíž.